Helwig. Hart voor hout

Het efficiënter maken van slimme en duurzame houten kozijnen. Helwig denkt bij haar productie continue aan mens en milieu. Dat hout CO2 opslaat is bekend, maar Helwig denkt verder. Zo maakt het bedrijf kozijnen met Bamboo, een grassoort die 5 keer meer CO2 opslaat dan normaal hout. Niet gek natuurlijk dat het familiebedrijf in 2011-2012 werd benoemd tot winnaar van de MVO-prijs Sittard-Geleen. Het productieproces bij Helwig is dusdanig opgezet dat alle houtresten, zelfs tot de laatste splinter, worden hergebruikt. Deze cradle to cradle filosofie valt bij Helwig niet meer weg te denken, want ook afval is wat ons betreft energie. Overgebleven stukken hout kunnen bijvoorbeeld dienen als glaslatten in binnenkozijnen en met al het vrijgekomen zaagsel verwarmt Helwig haar gehele bedrijf.

50 woningen kunnen zorgen voor

55.000 kg Houtkozijnen, CO2 opslag 3%
350.000 kg PVC kozijnen, CO2 uitstoot 20%
1.850.000 kg Aluminium kozijnen, CO2 uitstoot 100%

Maatschappelijk
Verantwoord Ondernemen

Bij iedere bedrijfsbeslissing zij het innovaties, ontwikkelingen en investeringen wordt er gekeken naar de effecten op de zogenoemde 3 P’s: People (sociale aspecten), Planet (ecologische aspecten) en Profit (economische aspecten). Met deze focus op MVO wordt de continuïteit gewaarborgd. dankzij succesvolle en bedrijfsbrede implementering is Helwig uitgeroepen tot de eerste winnaar van de MVO-prijs in Sittard-Geleen.

Waarom hout?

Helwig werkt alleen met de allerbeste grondstoffen en materialen. Verschillende soorten hout zijn met FSC® certificaat leverbaar.

Moderne apparatuur en de nieuwste machines ondersteunen de timmerlieden bij de verwerking tot kozijnen van topkwaliteit.

Vrijwel alle producten worden geleverd met KOMO certificaat en SGT garantie.