HELWIG. INNOVATIES

Helwig is altijd op zoek naar innovatieve en milieuvriendelijke technieken. Alternatieve houtproducten (Accoya® en Bamboo®) ter vervanging van het kostbare hardhout, machines die het productieproces versnellen en verbeteren, duurzame toepassingen en supermoderne afwerkingsmaterialen zijn onlosmakelijk verbonden aan de bedrijfscultuur van Helwig.

H’OUTSIDE RAAMKOZIJN

Met de innovatieve en minimalistische detaillering van dit volledig houten kozijn valt aan de buitenzijde een glasvlak niet meer te onderscheiden van een vak met een draaival-raam. De zichtlijn van het kozijnhout loopt op exact dezelfde hoogte als het raamhout, hierdoor ontstaat een grotere daglichttoetreding waar normaal raamhout in het zicht zit.

Het H’Outside raamkozijn kan worden geproduceerd in HR++ glas maar ook met triple beglazing. Voor extra stevigheid van het raam is het glas op het hout verlijmd, hierdoor haalt het raam zijn stevigheid uit de glasruit.


Ixpando

iXpando! is een modulair bouwsysteem, waarmee het mogelijk is om zeer snel, tegen lage kosten, een hoogwaardig en goed geïsoleerd gebouw of aanbouw te realiseren. Door de eenvoud van het systeem is het voor iedereen mogelijk om een aanbouw of nieuwbouw zelf te realiseren. Bouwen met iXpando! is namelijk net zo eenvoudig als het monteren van een IKEA-kast. Het grote voordeel van het iXpando!-systeem is de lagere prijs (gemiddeld 30% lager), een hogere isolatiewaarde, minimale stookkosten en een beter binnenklimaat.

MOVair

Geen lelijke muurroosters. Geen ventilatiegaten in de gevel of roosters in het bovenraam. Ook tochtklachten behoren met het nieuwe SelektMOVAIR+ kozijn tot het verleden. MOVAIR ventileert de ruimte door de holle onderdorpel. Het SelektMOVAIR+ kozijn is een combinatie van een hoogwaardig houten kozijn, waarbij u het type hout kiest. In de onderdorpel zijn verborgen ventilatieopeningen aangebracht. De dorpel kan via een koppeling aangesloten worden op een wtw-ventilatieunit. Deze unit zorgt voor de lucht aan- en afvoer door de dorpel. Ook kunnen er op de doorlaten een ventilatierooster geplaatst worden. De glasvezelversterkte onderdorpel wordt in het kozijn verwerkt en gespoten in de kleur van het kozijn. Bovendien is het gebruik van suskasten niet meer nodig, omdat het geluidsniveau van de dorpelinlaat valt te verwaarlozen.

BAMBOO KOZIJNEN

Bamboobossen hebben een zeer hoge CO2 opname (5x hoger als een gewoon bos) en voorkomen landerosie door de dichte wortelstructuur. Bamboe groeit snel (tot 60 cm p/dag) en is binnen 5 jaar geschikt voor de kap. Anders dan bij bomen blijven na de kap de wortels intact waaraan de nieuwe scheuten ontspruiten. Waarom kiezen voor Bamboo kozijnen:

  • Bescherming tropische regenwouden
  • Massief geperst uit bamboovezels
  • Dezelfde uitstraling als Hardhout
  • Sterk, duurzaam en ecologisch verantwoord
  • Gewicht ca 1.050 kg/ m³ (meranti ca 450 kg/ m³)
  • Uitstekende brandwerende eigenschappen
  • Hardheid 14.300 N (meranti ca 4.300 N)
  • Onderhoudsarm

BIM

Building Information Modelling (Bouwwerk Informatie Modelleren). Simpel gezegd; de nieuwe manier van communiceren in de bouw. Met behulp van Delta-Pi software op basis van Revit kunnen wij naast de traditionele 2D kozijnstaten ook 3D kozijnen uit onze productietekeningen exporteren. Deze 3D kozijnen kunnen dan als basis worden gebruikt bij een clashcontrole met overige aspect modellen.

Comfortgevel

De comfortgevel vervangt het bestaande buitenblad (metselwerk). Om binnen de bestaande rooilijnen te blijven is de comfortgevel niet breder dan de spouw en het verwijderde buitenblad. Binnen deze ruimte van 17cm. is een RC-waarde van >5 mogelijk, waarbij als afwerking kan worden gekozen uit plaatmateriaal, stukwerk of steenstrips. De comfortgevel worden samen met nieuwe goed isolerende kozijnen (met de mogelijkheid van Hr++ of zelfs triple-glas) binnen een dag geplaatst op de fundering van het verwijderde buitenblad.

227298d

Limburg renoveert is een samenwerking tussen IRIK Bouw, Volta Limburg en Helwig. Limburg renoveert biedt dynamische en innovatieve totaaloplossingen voor allerlei renovatieprojecten. Kwaliteitsverbeteringen, besparingen en kortere doorlooptijden zijn daarbij gewaarborgde troeven. Limburg renoveert manifesteert zich daarbij als hét betrouwbare aanspreekpunt voor woningcorporaties, projectontwikkelaars, Verenigingen van Eigenaren (VvE) en overheid.

LogoAccoya

Vanaf het begin is Helwig betrokken geweest bij de ontwikkeling van Accoya®. Diverse opdrachtgevers, met name woningverenigingen met oog voor verantwoord ondernemen, hebben gekozen om eindelijk eens geen tropisch Hardhout te gebruiken. Zij geven de voorkeur voor naaldhout met de eigenschappen gelijk aan het allerbeste Hardhout en kiezen voor een enorme besparing op de toekomstige onderhouds- en schilderkosten. Accoya® kozijnen worden geleverd onder KOMO certificaat en 10 jaar SGT garantie. Daarnaast beantwoorden Helwig-Accoya® kozijnen aan de hedendaagse eisen inzake milieu (op aanvraag met FSC ®-certificaat), duurzaamheid, geluid, veiligheid en isolatie.

DURAVIE

Door het slim combineren van houtsoorten worden duurzaam hout (accoya / Hardhout) toegepast ten behoeve van de meest gevoelige onderdelen als onder- en tussendorpels en draaiende delen.

Minder duurzaam hout (vuren) wordt toegepast ten behoeve van kozijnstijlen en bovendorpels.